KARIN ADELSKÖLD

Kul på jobbet - humor och arbetsmiljö

Forskningsresultaten är tydliga: glada anställda presterar bättre på jobbet: medarbetare som har roligt känner minskad stress och kollegor som får skratta har lättare att samarbeta. Men hur har man kul på jobbet i praktiken? Och hur kan man med hjälp av humor hålla motivationen och teamkänslan uppe i stressiga tider? Vetenskapsjournalisten och komikern Karin Adelsköld har i snart 15 år ägnat sig åt humorforskning och att jobba ute på arbetsplatser med humor och arbetsmiljö. I sin föreläsning lär hon ut grunderna i humor, berättar om den senaste humorforskningen och ger er konkreta tips på hur man kan bli friskare både fysiskt och psykiskt genom att ta humor på allvar.


Föreläsningen kan hållas på som minst 45 minuter och som mest 3 timmar (inkl paus). Går att kombinera med workshop och praktiska övningar.


Karin var en av 20 svenska talare som nominerades till Stora Talarpriset 2023. Stora Talarpriset© är Sveriges största och enda oberoende pris och ett bevis på vem som är Sveriges bästa talare.

Sagt om föreläsningarna:

Wow, finner inget bättre uttryck för en helt fantastisk föreläsning. Karin Adelsköld föreläste för en fullsatt sal under Marknadsföreningens Dag den 9 maj på Svenska Mässan i Göteborg. Karin fokuserade inte helt oväntat på humor med mycket substans i temat, ”våga tänka nytt på webben och i fysiska möten”. Karin rankades högst av samtliga sex föreläsare under dagen då 90% av publiken gav henne siffran 5 och 6 av 6 möjliga. En föreläsning på topp som gav kunskap, inspiration och många, många skratt.


Kristina Cohn Linde, Vd, Marknadsföreningen i Göteborg

Vi tyckte det var fantastiskt att ha henne här. Så otroligt kompetent, närvarande och så himla go!


Christina Holden, Projektledare möten & event Västsvenska Handelskammaren

🌟🌟🌟🌟🌟 4,92 genomsnittligt omdöme från publiken. Super fun and super professional. This gives us tips and tools to build healthy and fun relationships with our colleagues.


Essity

Karins sätt att bjuda på sig själv samt fånga upp vad som hände i "rummet" var helt enastående. Vi är mer än nöjda!


Anki Rick, VD Kompis Assistans

Karin är förutom underhållande och rolig, mycket förberedd, påläst och har gedigna kunskaper. Tiden gick väldigt snabbt.


Gunilla Thålig Karlsson, Lednings- och kommunikationsstöd, Högskolan Väst

Den allmänsmänskliga ingången gjorde att föreläsningen tilltalade alla. Det är alltid en risk att bjuda in föreläsare i stora sällskap, men den överträffade mina förväntningar.


Lars Hilmersson, Bibliotek och Kulturskola

Intressant, rolig och framförallt att det fungerade så bra att genomföra denna föreläsning via Skype!


Hans Thollén, Enhetschef Kundservice Söderhamn, Pensionsmyndigheten

Vi är mycket nöjda. Karin är en glädjespridare som lyckas med att på ett lättsamt sätt informera om forskning, biologiska effekter, arbetsgivare och arbetstagares nytta med att ha roligt på jobbet. Att hon har med sig sina erfarenheter av att drabbas av stressrelaterad ohälsa och en bakgrund i underhållningsbranschen gör henne till en trovärdig och unik föreläsare. Karin är också väldigt rolig och bjuder på många skratt. Det finns ingen bättre ambassadör för att få oss tillknäppta svenskar att förstå att vi behöver ta kul på allvar. Mer och fler som Karin hade varit fantastiskt! 


Nina Svensson, personalspecialist, Örnsköldsviks kommun